Austin SEO, Austin Search Engine Optimization - SEO Acuity

SEO Case Studies - In Brief

This is a brief overview of some of our clients. Other examples available on request.

argaiv1289

The search terms below are just a fraction of what these sites are found for.

1. www.JasonDorsey.com - Gen Y Expert seen on 60 minutes

jasonCurrently ranks 1 or 2 in organic for any permutation of the keyword phrases "Gen Y Speaker", "Generation Y Speaker", "Millenial Speaker" etc.

Original Problem: After a redesign of his web site he dropped off the first page and ended up on the 4th and 5th pages for his terms.

Solution: Once our on page and off page corrections/changes were completed he popped on the front page for all their terms in less than a week. We see this happen more that we care to. Many web designers, while talented, just don't know what it takes to make a search engine friendly web site


2. www.GreeningLawFirm.com - Austin Estate Planning Firm

greeningCurrently ranks 2 for "Austin Esate Planning" et al.

Original Problem: After another web company redesign their web site they dropped off the first page and ended up on the 4th and 5th pages for his terms.

Solution: Once our on page and off page corrections/changes were completed he popped on the front page for all the old terms as well as newer, better terms in less than a week. Many web designers just don't know what it takes to make a search engine friendly web site.

 


3. www.TheGuayaberaShirtStore.com - On Line Retailer

guaya-seoCurrently ranks 2 for "guayaberas", "guayabera sshirts, "Mexcian wedding shirt" et al.

Original Problem: No site

Solution: We built his first store and have redeisgned it twice. Originally in OS Commerce it's now Joomla/Virtuemart that's heavily tweaked.

Our SEO put him a 2 with the Wiki page for Guayaberas at one just above him.

 

 


4. www.LinenDreams.com - On Line Retailer

guaya-seoCurrently ranks 1 for "Linen Robes", "Linen Robe, "Linen Bathrobe", "Linen Nightgown", "Linen Nightwear" et al.

Original Problem: No site

Solution: We built her first store and have redeisgned it twice.

Originally in OS Commerce it's now Joomla/Virtuemart that's heavily tweaked. Our SEO put her a 1 for her big terms.

 


5.www.NightmareOn13th.com  a SLC haunted house & Top 13 on Travel Channel

nightmareon13thCurrently ranks one or 2 in organic for any permutation of the keyword phrases "Salt lake City haunted house", "SLC haunted house", etc. Alone in the Google "OneBox" for many of the permutations

Original Problem: They could not be found anywhere in the SERP's. This sites architecture and code for the navigation was hell for the bots..

Solution: Worked with their new web designer to implement bot friendly code and URL's. Once our on page and off page changes were completed they popped on the front page for all their terms in less than a week. This is their first year with us but we expect them to double their business.


6. www.TheHouseOfTorment.com a Austin haunted house & Top 13 on Travel Channel

hotCurrently ranks one or 2 in organic for any permutation of the keyword phrases "Austin haunted house", "haunted houses Austin", etc. In the Google "OneBox"

Original Problem: They could not be found anywhere in the SERP's for any terms at all. This website was totaly in flash and could not be seen by the bots.

Solution: We re built the site in Joomla. We were still able to use flash elements to good effect yet still made the site serach engine freindly. Once our on page and off page changes were completed they popped on the front page for all their terms in less than a week. They were able to double their traffic and sales for the Halloween attraction that first year and have done so eash year since.


7. www.AustinMoonwalks.com an Austin moonwalk and bouncer rental

moonwalksCurrently ranks 1 or 4 in organic for any permutation of the keyword phrases "Austin Moonwalks", "Moonwalks", "Austin water slides", "Austin bouncers", "Austin Party Rentals" etc.

Original Problem: Was stuck on the 4th and 5th page for just a few terms and their permutations. Site design prevented the bots from spidering the site properly.

Solution: We re built the site in Joomla. Once our on page and off page changes were completed they popped on the front page for all their terms in less than a week.

 


8. www.RingerWindows.com - a manufacturer and installer of replacement windows

ringerCurrently ranks 1 or 4 in organic for any permutation of the keyword phrases "Austin window replacement", "replacement window Austin", "austin window installer", "austin widow contractor" etc.

Original Problem: Was stuck on the 4th and 5th page. Site design prevented the bots from spidering the site properly.

Solution: We re built the site in Joomla. Once our on page and off page changes were completed they popped on the front page for all their terms in less than a week.

 

 

 
qr
You are here  :